Yedikır Sulama Birliği

MİSYONUMUZ

Birliğin Misyonu; Birliğe üye Mahallî İdareler sınırları içerisindeki tarımsal sulama faaliyetlerini yürütmek olup Kamu Tüzel Kişiliği’ne sahiptir.

VİZYONUMUZ

Birliğin amacı; görev alanı içerisinde Devlet Su İsleri Genel Müdürlüğü Tarafından inşa edilmiş veya halen inşa edilmekte olan ya da inşa edilmesi planlanan sulama Tesislerini inşa maksatlarına uygun şekilde kullanmak, işletmek, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün onayını almak suretiyle işlettirmek, bu tesislerin bakım, onarım ve yönetim Sorumluluğunu yürütmek, tesisi geliştirmeye yönelik Çevresel Etki Değerlendirme kriterlerini Haiz, çevreyle uyumlu yeni projeler yapmak, yaptırmak veya tesisi yenilemek suretiyle tarımsal sulama faaliyetlerini yürütmek, sulama ve diğer tarımsal faaliyetler hakkında öğretici ve eğitici çalışmalar düzenlemek, düzenlenen çalışmalara katılmak, sulama tesislerinin etkin, verimli ve düzenli kullanımını sağlayarak sulu tarımın gelişmesini ve üretimin dengeli olarak artırılmasını sağlamaktır.

Birlik olarak görevimiz ovamızda mevcut olan sulama tesislerini (Dsi’ den protokolle devralınmış) en iyi şekilde işletmektir. Tesislerin çok eski olması nedeniyle yükümüz ağırdır. Ama elimizdeki imkanlar ve kaynaklar dahilinde en iyi ve en güzeli üreticilerimize sunmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla tarımsal sulama faaliyetlerini, işletme, bakım ve yönetim sorumluluğunu; hizmetleri zamanında,  en ekonomik, en adil şekilde yürütmek misyonumuzdur. Daha modern tesislerle ve tekniklerle daha ekonomik daha rahat daha kaliteli ve verimli topraklarda tarım yapılmasını sağlamak. Çoraklaşmayı önleyerek, çiftçilerin hayat standardını yükseltip ekonomiye katkıda bulunmak vizyonumuzdur.